Visste du att...

varje minut dör en kvinna som är gravid enligt aftonbladet.



Bild från aftonbladet, under bilden står det "Över en halv miljon mammor över hela världen dör varje år- trots att det ofta skulle krävas enkla åtgärder för att rädda dem."


Vad kan då du göra?
Det värsta med denna frågan är att det vi, som privatpersoner kan göra är väldigt lite. Det är inte realistiskt att skriva att vi ska åka dit och hjälpa till, för många är det inte heller realistiskt att skänka pengar. Minskat antal av mammor som dör är ett av FN's milleniemål enligt RFSU, trots detta gör de politiker som är ansvariga över detta väldigt lite för att göra situationen bättre. På RFSU's hemsida skrivs det även att vi kan påverka situationen genom att ställa konkreta krav på politiker. Enligt mig är detta något alla kan göra, och ju fler som gör det desto större är chansen att de faktiskt sätter igång ordentligt. Se till att vara pålästa först, kolla länkarna, googla, hitta all information som går att hitta.

"Många av de kvinnor som dör på grund av graviditetskomplikationer skulle kunna ha räddats med enkla åtgärder. Det handlar om tillgång på barnmorskor, preventivmedel och säkra aborter" står det på aftonbladets hemsida. Saker som i Sverige ses som självklara.

Kom igen, skrik lite på politikerna så de sätter igång!

och ja, jag vet, denna information är tagen från 2008, året de hade en mammakamp. Alltså kan eventuellt siffrorna vara lite bättre i dagsläget, faktum kvarstår dock att det är för många mammor som dör!

Kommentarer
Postat av: Naima

Hej på dig ! :)



Fin blogg



Var gärna med och svara på min dagens fråga



- Tycker du att det borde finnas en strikt åldergräns för arr kunna blogga ?



Kram // Naima ( www.naaimas.blogg.se )

2009-11-07 @ 13:41:51
URL: http://naaimas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0